LAKÁSSZÖVETKEZETRŐL ÉS A KÖRNYÉKÉRŐL

RÓLUNK RÖVIDEN
Lakásszövetkezetünk Uránvárosban, Pécs második legnépesebb városrészében alakult meg és itt található a szövetkezet irodája is.
A városrész egy mély fekvésű sík terület épült fel. Előbb legelőként, majd a XIX. sz. második felében katonai gyakorlóterületként, 1940-1956 között repülőtérként hasznosult.

A városrész tervezője Dénesy Ödön építészmérnök, munkájáért 1960-ban Ybl-díjban részesül. A tervek 1955-ben készültek el és 1956. október 23-án már elkészült az első lakóépület.

Eredetileg a városrész lakóházait az uránbánya dolgozói számára építették. Az első ütemekben három épülettípus – három és négyfogatú, valamint függőfolyosós téglaépületek – építése folyik, a későbbiekben a paneles technológia válik egyeduralkodóvá. A városrész beépítése 1974-ben fejeződik be.

Szövetkezetünk 37 szövetkezeti lakóépület, ezeken belül 45 bérleti helyiség és több telephelyen számos garázs tulajdonjogát jegyzi. A szövetkezeti lakóépületekben 1029 külön tulajdonú lakás, valamint a telephelyeken mintegy 630 garázs található.
Szövetkezetünk vállalkozás keretében vállalja társasházak képviseletét, kezelését. Jelenleg szövetkezetünket 17 társasház és egy társas irodaház bízta meg a közös képviselet ellátásával, amelynek keretében elvégezzük az épületek üzemeltetési és felújítási feladatait, a kapcsolódó gazdasági és adminisztratív feladatokkal együtt.
A RÉGI URÁNVÁROS FEKETE-FEHÉRBEN

EGY RÉGI LÉGI-FÉNYKÉPA kép jobb alsó felében épül fel majd öt tízemeletes panelház azaz a Péchy Blanka tér

A RÉGI URÁNVÁROS SZINESBEN

EGY RÉGI TÉRKÉPENA térkép részlet érdekessége, hogy hiányzik még a Péchy Blanka tér!

|Kezdőlapra|